Blief cool Superboeren!

limochello 1limochello 2

Limoncello –
basilicum ijsjes

Een bevroren cocktail

Ingrediënten op basis van 8 tot 10 ijsjes

420 ml kokend water

4 eetlepels suiker

rasp van 3 citroenen

120 ml limoncello

snufje zout

16-18 basilicumblaadjes

Roer de suiker door het gekookte water en zet opzij zodat het kan afkoelen, het is prima als het nog een beetje warm is, zolang het maar niet meer heel erg heet is.Was de citroenen en rasp ze daarna, pers ook het sap eruit. Roer het rasp en sap door het afgekoelde water, samen met de limoncello en het zout.Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes. Roer goed door zodat je ook de rasp vrij gelijkmatig over de vormpjes verdeeld. Duw in elk ijsje twee basilicum blaadjes en steek de stokjes erin. Zet de ijsjes minimaal 14 uur in de vriezer.

aarbei 1aardbei 2

Zomerse
aardbeienijsjes

ijsje fruitAijsje fruitB

Kokos-
mangoijsjes

Een tropisch ijsje!

Ingrediënten op basis van 4 tot 6 ijsjes

250 gr. verse ananas in stukjes

125 ml kokosmelk

1/2 limoen, sap

2 – 3 eetlepels honing

100 gr. pure chocolade, gesmolten

1 eetlepel geraspte kokos

Doe de stukjes ananas, de kokosmelk, het limoensap en de honing in een blender en blend dit tot een glad geheel. Doe het mengsel in de vormpjes en zet de ijsjes minimaal een nacht in de vriezer.
Doe de gesmolten chocolade in een glas of mok, die net breed genoeg is om de ijsjes in te kunnen dopen. Haal de ijsjes voorzichtig uit hun vormpjes en doop ze in de gesmolten chocolade. Bestrooi ze direct daarna met de geraspte kokos. Doe dit heel snel, de chocolade wordt heel snel hard. Genieten maar!

peer 1peer 2

Perenijsjes

Zelf perenijsjes maken is zo easy!

Ingrediënten op basis van 4 tot 6 ijsjes

4 peren

2 eetlepels honing

eventueel wat citroensap

Schil de peren en snijd in vier partjes, zorg dat je het klokkenhuis verwijdert. Pureer de peren met een staafmixer of in de blender en voeg eventueel wat honing en water toe. Nog eventjes mixen, in de vormpjes gieten en invriezen maar. Na een uurtje of vijf zijn je ijsjes klaar.

limoen 1limoen 2

Limoen, honing
en muntijsjes

banaan 1banaan 2

Bananenijs

Echt heel eenvoudig!

Ingrediënten op basis van 4 tot 6 ijsjes

3 bananen

2 eetlepels honing

100 ml. yoghurt

eventueel wat citroensap

Pel de bananen en snijd in partjes en pureer samen met de yoghurt met een staafmixer of in de blender. Voeg eventueel weer wat honing en water toe en giet in de vormpjes. Ook deze ijsjes weer een uurtje of vijf in de vriezer.