Blief cool Superboeren!
Limoncello –
basilicum ijsjes
Een bevroren cocktail
Ingrediënten op basis van 8 tot 10 ijsjes
420 ml kokend water
4 eetlepels suiker
rasp van 3 citroenen
120 ml limoncello
snufje zout
16-18 basilicumblaadjes
Roer de suiker door het gekookte water en zet opzij zodat het kan afkoelen, het is prima als het nog een beetje warm is, zolang het maar niet meer heel erg heet is.Was de citroenen en rasp ze daarna, pers ook het sap eruit. Roer het rasp en sap door het afgekoelde water, samen met de limoncello en het zout.Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes. Roer goed door zodat je ook de rasp vrij gelijkmatig over de vormpjes verdeeld. Duw in elk ijsje twee basilicum blaadjes en steek de stokjes erin. Zet de ijsjes minimaal 14 uur in de vriezer.
Zomerse
aardbeienijsjes
Kokos-
mangoijsjes
Een tropisch ijsje!
Ingrediënten op basis van 4 tot 6 ijsjes
250 gr. verse ananas in stukjes
125 ml kokosmelk
1/2 limoen, sap
2 – 3 eetlepels honing
100 gr. pure chocolade, gesmolten
1 eetlepel geraspte kokos
Doe de stukjes ananas, de kokosmelk, het limoensap en de honing in een blender en blend dit tot een glad geheel. Doe het mengsel in de vormpjes en zet de ijsjes minimaal een nacht in de vriezer.
Doe de gesmolten chocolade in een glas of mok, die net breed genoeg is om de ijsjes in te kunnen dopen. Haal de ijsjes voorzichtig uit hun vormpjes en doop ze in de gesmolten chocolade. Bestrooi ze direct daarna met de geraspte kokos. Doe dit heel snel, de chocolade wordt heel snel hard. Genieten maar!
Perenijsjes
Zelf perenijsjes maken is zo easy!
Ingrediënten op basis van 4 tot 6 ijsjes
4 peren
2 eetlepels honing
eventueel wat citroensap
Schil de peren en snijd in vier partjes, zorg dat je het klokkenhuis verwijdert. Pureer de peren met een staafmixer of in de blender en voeg eventueel wat honing en water toe. Nog eventjes mixen, in de vormpjes gieten en invriezen maar. Na een uurtje of vijf zijn je ijsjes klaar.
Limoen, honing
en muntijsjes
Bananenijs
Echt heel eenvoudig!
Ingrediënten op basis van 4 tot 6 ijsjes
3 bananen
2 eetlepels honing
100 ml. yoghurt
eventueel wat citroensap
Pel de bananen en snijd in partjes en pureer samen met de yoghurt met een staafmixer of in de blender. Voeg eventueel weer wat honing en water toe en giet in de vormpjes. Ook deze ijsjes weer een uurtje of vijf in de vriezer.